Nyári ebéd, ami egyszerre könnyű és tápláló, tökéletes választás a meleg napokra. A karfioltorta egy ízletes és egészséges étel, tele friss zöldségekkel és fehérjével, így bármelyik étkezéshez kiváló.
A karfiol alacsony kalóriatartalmú zöldség, ugyanakkor a rost-, vitamin- és ásványianyag-tartalma magas. Érdemes nyáron minél több formában elkészíteni, ehhez adunk egy egyszerű receptötletet. A karfioltorta ebédként és vacsoraként is megállja a helyét!
Hozzávalók
- 800 g karfiol
- 1 hagyma
- 1-1 piros és zöld paprika
- 2 gerezd fokhagyma
- 3 evőkanál repceolaj
- só, bors
- 200 g sajt
- 7 tojás
- 100 g liszt
Elkészítés
- Szedjük rózsáira a karfiolt és sós vízben 3 perc alatt főzzük ropogósra.
- A hagymát és a paprikát vágjuk csíkokra, majd forró olajban pirítsuk meg.
- A fokhagymát aprítsuk és röviden dinszteljük, a keveréket sóval és borssal ízesítsük.
- Reszeljük le a sajtot vagy vágjuk kis kockákra.
- A tojást jól keverjük el a liszttel, a sajtot is tegyük bele, majd sóval, borssal ízesítsük.
- Ezután a karfiolt és a hagyma-paprika keveréket is tegyük hozzá.
- Béleljünk ki egy tepsit sütőpapírral (használhatunk kerek hőálló sütőedényt is) és öntsük bele a masszát.
- Süssük 200 °C-on kb. 35 percig ezt a tojásos keveréket.
Tálalás előtt hagyjuk a tortát egy kicsit hűlni, hogy szépen szeletelhető legyen. Kínáljuk friss zöldsalátával vagy joghurtos öntettel, amely tökéletesen kiegészíti a torta ízvilágát. Az étel hidegen és melegen egyaránt finom, így ideális piknikekre és könnyű vacsorákra is.
Ez a kiadós fűszeres karfioltorta tehát nemcsak ízletes, hanem tápláló is, így bármelyik nyári étkezéshez kiváló választás. Érdemes kipróbálni a receptet, hogy élvezhessük a friss zöldségek és a gazdag ízek harmóniáját!