Kúszó pázsitszulák: tökéletes növény a fű helyettesítésére

Kúszó pázsitszulák: tökéletes növény a fű helyettesítésére

Fák alá is vethető.

A kúszó pázsitszulák vagy zöld szőnyeg (Dichondra repens)  kiváló talajtakaró, amely tökéletesen alkalmas a gyep helyettesítésére. Legjobban napos vagy félárnyékos helyen érzi magát, de az árnyékos helyeket is elviseli. Ideális a napsütötte, meleg területekre, ahol megőrzi feltűnő zöld színét még télen is. -5 °C alatt levelei barnulhatnak, azonban az áttelelést követően tavasszal regenerálódik. Talajban nem válogatós.

zold szonyeg fu helyettesitesere 02
Harry Rose

Tavasszal és ősszel is vethetjük, négyzetméterenként 5-10 g magot számolva. 1-2 hét alatt kikel, rendszeresen öntözzük, amíg megerősödik. Később már nem igényel olyan gyakori locsolást, mint a gyep. Sőt, inkább a túlöntözést kerüljük, a szárazságot és a hőt is jól tűri.

zold szonyeg fu helyettesitesere 03
Harry Rose

Kevesebb ápolást igényel, mint a gyep, könnyen terjed, gyorsan nő, szinte egész évben zöldell. A fűnyíró átmegy felette, nem nő túl magasra, 3-5 cm magas zöld szőnyeget alkot. Érdemes olyan helyekre is vetni, ahol a fű nem marad meg, vagy a fűnyíró nem fér el, például lépcsők és tipegők közé, falak mellé, fák alá.

zold szonyeg fu helyettesitesere 04
Harry Rose

 zold szonyeg fu helyettesitesere 05

zold szonyeg fu helyettesitesere 06

Bevezető kép: Harry Rose

Korábban írtunk róla:

Ha tetszett a cikk, kövesd a Hobbikertet a Facebookon is!

BEZÁR

Vélemény, hozzászólás?