Kúszó pázsitszulák: tökéletes növény a fű helyettesítésére

Kúszó pázsitszulák: tökéletes növény a fű helyettesítésére

Fák alá is vethető.

fu helyettesitesere kuszo pazsitszulak 04

A kúszó pázsitszulák vagy zöld szőnyeg (Dichondra repens)  kiváló talajtakaró, amely tökéletesen alkalmas a gyep helyettesítésére. Legjobban napos vagy félárnyékos helyen érzi magát, de az árnyékos helyeket is elviseli. Ideális a napsütötte, meleg területekre, ahol megőrzi feltűnő zöld színét még télen is. -5 °C alatt levelei barnulhatnak, azonban az áttelelést követően tavasszal regenerálódik. Talajban nem válogatós.

fu helyettesitesere kuszo pazsitszulak 02

Tavasszal és ősszel is vethetjük, négyzetméterenként 5-10 g magot számolva. 1-2 hét alatt kikel, rendszeresen öntözzük, amíg megerősödik. Később már nem igényel olyan gyakori locsolást, mint a gyep. Sőt, inkább a túlöntözést kerüljük, a szárazságot és a hőt is jól tűri.

fu helyettesitesere kuszo pazsitszulak 03

Kevesebb ápolást igényel, mint a gyep, könnyen terjed, gyorsan nő, szinte egész évben zöldell. A fűnyíró átmegy felette, nem nő túl magasra, 3-5 cm magas zöld szőnyeget alkot. Érdemes olyan helyekre is vetni, ahol a fű nem marad meg, vagy a fűnyíró nem fér el, például lépcsők és tipegők közé, falak mellé, fák alá.

fu helyettesitesere kuszo pazsitszulak 05

 zold szonyeg fu helyettesitesere 05

zold szonyeg fu helyettesitesere 06

Korábban írtunk róla:

Ha tetszett a cikk, kövesd a Hobbikertet a Facebookon is!

BEZÁR