Befőzéssel tartósíthatók a csövek, egy nagy üvegben akár hónapokig tartósítható a kukorica.
Csemegekukoricát többféleképp lehet tartósítani, Bardi Judit a befőzést próbálta ki, méghozzá nem csak a kukoricaszemeket zárta üvegbe, hanem egész cső kukoricákat. Ismerjük meg a részleteket!
"Nagyon régóta szerettem volna már ezzel a módszerrel kukoricát eltenni, több oldalon, blogban is láttam már. Receptet több befőző csoportban láttam és kiválasztottam egy szimpatikusat. Idén nagyon szép és bőséges a saját termésünk, így végre kipróbálhattam. Igazából a kíváncsiság miatt próbáltam ki, hogy milyen is lehet így a kukorica.
Fagyasztani nem szerettem volna, mert úgy hamar elveszti az ízét. Befőzőautomatával készítem, tartósítószermentesen. Nagyon szeretem a gépet, sok éve használom.
Amire figyelni kell, hogy a kukorica keményítőt tartalmaz, ezért egy edényben a forrástól számítva még 15 percig főzöm. Ezt követően átmosom tiszta vízzel és 5 literes üvegbe rakom. 7 egész és 3 fél cső fér egy üvegbe. Leszorítom a csöveket egy fa spatulával, mert különben később feljön a víz tetejére a cső.
Felöntöm vízzel és 1 evőkanál sót, valamint 2 evőkanál cukrot teszek minden üvegbe.
Ezután az automatába kerülnek, ahol 100 fokon 120 percig megy a program.
Hamar elfogy, de karácsonyig, sőt tovább is eláll. Kamrában a polcon tárolom a többi befőttemmel."