Mit csinálunk rosszul, ha nem akar a leanderünk vagy az angyaltrombitánk virágozni?

Mit csinálunk rosszul, ha nem akar a leanderünk vagy az angyaltrombitánk virágozni?

Kedvenc dézsásaink.

A leander egyike a legkedveltebb dézsás növényeinknek, amit tavasszal kicipelünk, ősszel pedig rendre behurcolunk. Nyáron azonban előszeretettel gyönyörködünk ennek a mediterrán vidékekről származó növénynek a virágzásában. Eredeti élőhelyén sok napsütésben és melegben van része, és szó szerint ontja a szépséges virágait.

A mi klímánkon azonban azonban jóval kevesebb nappal kell beérnie, ami miatt a virágzás sokszor csak gyér, kismértékű. Éppen ezért ajánlatos a növényt már április végén kitenni a szabadba, hogy minél több napfény érhesse. Öntözzük meleg vízzel, akár meg is melegíthetjük számára a vizet, mert így serkenthetjük egy kicsit a virágképződést.

Az angyaltrombitánál is előfordulhat, hogy kevés virágot hoz, ennek azonban változatos okai lehetnek. Sajnos, ezt gyakran nem lehet orvosolni kevesebb napfénnyel, több tápoldattal, vagy bőségesebb öntözéssel sem. Ilyenkor mindig érdemes inkább egy új növényt beszerezni, azonban ügyelni kell arra, hogy csak olyan növényt vegyünk, amelyen már több virágot vagy virágrügyet látunk!

Korábban írtunk róla:

Ha tetszett a cikk, kövesd a Hobbikertet a Facebookon is!

BEZÁR