Ne menjen veszendőbe a finom karalábélevél!

Ne menjen veszendőbe a finom karalábélevél!

Vitaminban gazdag.

A karalábé levele és szára mindig a kukában vagy a komposzton végzi? Változtassunk ezen, hiszen nem csak a levesbe való karalábé ízletes és egészséges, de a zöld részek is azok! Különösen sok káliumot, kalciumot és vasat tartalmaznak és sokféleképpen felhasználhatóak az ételeknél.

karalabelevel veszendobe ne 02

Elkészíthetjük megfőzve, mint például a káposztaféléket, de kerülhet salátába is, hasonlóan a kínai kelhez. A karalábé szárát apróra vágva rágcsálhatjuk, szószokba mártogatva falatozhatjuk egészséges nasiként, akár a répát vagy a szárzellert.

Természetesen fontos, hogy lehetőség szerint a saját kertünkből szedjük, vegyszermentes termesztésből, vagy a piacról, megbízható termesztőtől vegyük a karalábét. Alaposan mossuk meg a szárat és a leveleket, mielőtt fogyasztásra kerülnek!

Korábban írtunk róla:

Ha tetszett a cikk, kövesd a Hobbikertet a Facebookon is!

BEZÁR