Vitaminban gazdag.
A karalábé levele és szára mindig a kukában vagy a komposzton végzi? Változtassunk ezen, hiszen nem csak a levesbe való karalábé ízletes és egészséges, de a zöld részek is azok! Különösen sok káliumot, kalciumot és vasat tartalmaznak és sokféleképpen felhasználhatóak az ételeknél.
Elkészíthetjük megfőzve, mint például a káposztaféléket, de kerülhet salátába is, hasonlóan a kínai kelhez. A karalábé szárát apróra vágva rágcsálhatjuk, szószokba mártogatva falatozhatjuk egészséges nasiként, akár a répát vagy a szárzellert.
Természetesen fontos, hogy lehetőség szerint a saját kertünkből szedjük, vegyszermentes termesztésből, vagy a piacról, megbízható termesztőtől vegyük a karalábét. Alaposan mossuk meg a szárat és a leveleket, mielőtt fogyasztásra kerülnek!