Érdemes kandírozni.
Az Amerikából származó kakasgalagonya vagy sarkantyús galagonya 8-10 méter magas, tövises bokrot nevel. Fehér virágai nyár elején nyílnak, sötétzöld, bőrszerű levelei ősszel vörösre színeződnek.
Késő ősszel érnek a világospiros, húsos almácskatermések, amelyeket akár még decemberben is szüretelhetünk. A finom, gyümölcsös ízű, enyhén savanykás bogyóból érdemes kandírozott gyümölcsöt készíteni.
A kandírozott gyümölcshöz 1 kg mézet forraljunk fel egy rozsdamentes lábosban, majd tegyünk bele 500 gramm kakasgalagonyát és pároljuk 10 percig.
Ezt követően vegyük le a tűzről és hagyjuk kihűlni. Másnap még egyszer melegítsük fel. Vegyük ki a gyümölcsöket a forró mézből és hagyjuk több napig száradni egy fémrácsra téve.
A kész kandírozott csemegét tegyük légmentesen záródó, lapos edénybe.