Pohárba a repkénnyel, podagrafűvel: frissítő limonádé "gyomokból"

Pohárba a repkénnyel, podagrafűvel: frissítő limonádé

Kerti mix.

Ki gondolná, hogy "gazokból" frissítő nyári ital is készíthető? Próbáljuk ki a finom, különleges ízeket, csempésszünk változatosságot a kertben töltött napjainkba! Egy különleges limonádéreceptet mutatunk:

Hozzávalók

• 3 biocitrom
• 1 darab gyömbér (kb. 2 cm-es)
• 300 g cukor
• 1 maréknyi kerek repkény
• 1 maréknyi podagrafű
• 2 l ásványvíz

limonade repkeny podagrafu 02

Elkészítés

1. Mossuk meg a citromokat forró víz alatt, reszeljük le a héjukat, az egyiknek pedig vékony hámozóval szedjük le (csak a sárga részt). Vágjuk félbe a citromokat, nyomjuk ki a levüket.

2. Hámozzuk meg a gyömbért és vágjuk vékony szeletekre.

3. A citromok héját és levét, a gyömbérszeleteket, 250 ml vizet és a cukrot kb. 15 percig főzzünk össze sziruppá.

4. Öblítsük le a gyomokat (azaz a fűszernövényeket), majd öntsük rájuk a forró citromszirupot. Hagyjuk éjszakára állni a hűtőben.

limonade repkeny podagrafu 03

5. Fogyasztás előtt a szirupot hűtött ásványvízzel öntsük fel. Tiszta palackban a hűtőben egy hétig is eláll a szirup.

limonade repkeny podagrafu 04

Korábban írtunk róla:

Ha tetszett a cikk, kövesd a Hobbikertet a Facebookon is!

BEZÁR