A karácsonyfa második élete: 3 ötlet az újrahasznosításra a kertben

A karácsonyfa második élete: 3 ötlet az újrahasznosításra a kertben

Téli védelem.

A legtöbben nem szeretik a szobában tartani a fenyőfát, amikor már potyogtatni kezdi a leveleit. Nem kell azonban rögtön a zöldhulladékra dobnunk, a kertben még hasznát vehetjük.

Mutatunk 3 felhasználási lehetőséget!

1. Téli védelem a talaj és a növények számára

Ha a karácsonyfa szolgálata lejárt, egyszerűen munkára foghatjuk újra, feltéve, ha még nem vesztette el az összes tűlevelét. Amennyiben ez az eset áll fenn, vágjuk le az ágakat és terítsük őket szét az ágyásokban vagy a cserjék alatt. A virágládákban lévő növényeket is hatékonyan védhetjük így az erős fagyoktól. Fontos, hogy tavasszal, az utolsó fagyokat követően időben távolítsuk el a védő ágakat, hogy ismét fény és levegő érhesse a növényeket.

karacsonyfa masodik elete 02

2. Menedék az állatoknak

A sünök és társaik számára extra téli védelmet nyújthatnak az ágak, a már meglévő levélkupac fölé helyezhetjük őket, plusz rétegként. Ügyeljünk arra, hogy ne zargassuk a lakókat a munka során! Akár új búvóhelyet is építhetünk a kert egyik sarkában az ágakból, a rágcsálók, rovarok, apró állatok örömére.

karacsonyfa masodik elete 03

3. Házi szer csigák ellen

A csigák elkerülik a száraz, szúrós tűlevelekkel borított területet. Távolítsuk el az ágakról a leveleket, gyűjtsük össze őket, majd tavasszal szórjuk szét a csigák által kedvelt növények töve körül úgy, hogy a talaj egyenletesen fedve legyen. A leghatékonyabbak a lucfenyő hegyes tűlevelei.

Korábban írtunk róla:

Ha tetszett a cikk, kövesd a Hobbikertet a Facebookon is!

BEZÁR