Hagyjuk meg a "szívét": így szüreteljük helyesen a mángoldot

Hagyjuk meg a

Zsenge levelek.

Júniusban már általában elegendő nagyra nő a mángold ahhoz, hogy megkóstoljuk! Ne csak találomra essünk neki a szüretnek, ha jól csináljuk, egy második szüretet is beiktathatunk majd.

Már kb. 10 héttel a vetés után szedhető a mángold. Alapvetően mindig csak annyi szárat és levelet szedjünk le, amennyire szükségünk van. A leveleket le is vághatjuk, de akár ki is törhetjük. Úgy szedjük le őket, hogy még egy kb. 5 cm-es szár maradjon a tövön.

mangold szive 02

Mindig kívülről befelé haladjunk a szüreteléssel, először a külső leveleket szedjük le. A mángold belső leveleit, a „szívét” hagyjuk meg. Így kb. 8 héttel később egy második szüretnek is örvendhetünk.

Különösen finomak a zsenge, fiatal mángoldlevelek. A hűtőben egy nedves kendőbe téve a levágott levelek kb. 2 napig frissek maradnak.

Korábban írtunk róla:

Ha tetszett a cikk, kövesd a Hobbikertet a Facebookon is!

BEZÁR