Hangulatos vacsorák szomszédbiztos megoldással: építsünk süllyesztett kertet

Hangulatos vacsorák szomszédbiztos megoldással: építsünk süllyesztett kertet

Sajátos mikroklíma.

Különösen a kisebb kertekben lehet előnyös egy süllyesztett terület, akár négyszögletű, akár kör alakú kivitelben. Egy ilyen kertrész rendkívül egyedi és mutatós, változatosságot, dinamikát hoz az unalmasabb, egyenletes, sík kertekbe is.

epitsunk sullyesztett kertet 02
outhousedesign.com.au

A földbe süllyesztett részt kis falak vagy alacsony töltések veszik körbe. A mélységi hatást növeli, egészen más perspektívába kerülnek az egyes kertrészek.

epitsunk sullyesztett kertet 03
decorareas.com

A szél- és belátásvédett területen ideális ülőhelyeket tudunk így kialakítani, tökéletesen alkalmas lesz a szabadtéri étkezésekhez. Egy ilyen terület már akkor is privát, ha csupán 1 méteres a szintkülönbség. A kíváncsi szomszédok nem látnak be és a kellemetlen szél sem fújdogál a fülünk mellett.

epitsunk sullyesztett kertet 04

Ha az ülőfelület körüli, a nagyobb szintkülönbséghez szükséges falak is kőből vagy téglából készülnek, akkor ezek egyfajta fűtőtestként működve a magukba szívott meleget esténként leadják. Ez nem csak azt segíti, hogy még tovább élvezzük a késő nyári, őszi kerti estéket, de a növényeknek is sajátos mikroklímát jelent. Emiatt itt kedvezőbb feltételeket találhatnak növekedésükhöz akár az egzotikus fajok, melegkedvelő különlegességek is.

epitsunk sullyesztett kertet 05

epitsunk sullyesztett kertet 06

epitsunk sullyesztett kertet 07

epitsunk sullyesztett kertet 08
pinterest.co.uk

epitsunk sullyesztett kertet 09
outhousedesign.com.au

Korábban írtunk róla:

Ha tetszett a cikk, kövesd a Hobbikertet a Facebookon is!

BEZÁR