Nem télálló.
A citromverbéna (Aloysia citrodora) csak –5 °C-ig viseli el hosszabb időn keresztül a hideget, így az Uruguay, Chile és Peru vidékéről származó tea- és fűszernövény számára egy közép-európai tél kihívást jelent. A garázsban, pincében teleltetett növény számára ideális, ha –2 °C és 10 °C közötti helyiségben vészeli át a hideg időszakot.
A bokrosan növő félcserje a nyár folyamán hatalmas méretűre növekedhet, ami gondot jelent az átteleltetés szempontjából.
Két lehetőségből választhatunk:
1. Mielőtt az első fagyok megérkeznek, minden hajtást visszavágunk kétharmadukra, ezt követően a növényt sötét teleltetőhelyre visszük és tavaszig csak takarékosan öntözzük. Normális, hogy ilyenkor ledobja a leveleit, a következő tavasszal majd újra ki fog hajtani.
2. Szintén működőképes és helytakarékos módszer, ha dugványként teleltetjük át, ehhez késő nyáron vagy ősszel fejdugványokat kell szednünk a növényről. A nem fásodott dugványokat a hajtások csúcsáról vágjuk, az alsó leveleiket távolítsuk el, és tegyük egy cserépbe, amit palántázó- vagy fűszernövényfölddel töltünk meg. Állítsuk a cserepet világos ablakpárkányra. A növekedési fázisban tartsuk egyenletesen nedvesen a közeget. Amint a dugványok új leveleket hoznak, már begyökeresedtek és átültethetőek nagyobb cserépbe.
Áprilistól újra tápoldatozhatjuk a növényeket és lassan egyre többet öntözhetjük is. Amint 12 °C fölé megy a kinti hőmérséklet, és nem várható több kemény fagy (kb. május közepe), újra kitehetjük a szabadba a citromverbénát. Lassan szoktassuk a naphoz, az első napokban csak árnyékba, félárnyékba állítsuk. Vágjuk le az elhalt, száraz vagy beteg hajtásokat.
A kertben napos, védett helyre ültessük, jó vízáteresztő képességű, laza földbe. Szeptemberben újra becserepezhetjük az átteleltetéshez. Ennél egyszerűbb, ha nem ültetjük ki, hanem cserépben marad egy meleg, napos házfal oldalában.