Immunerősítés a kertből: ezeket a teákat fogyasszuk

Immunerősítés a kertből: ezeket a teákat fogyasszuk

A növények gyógyereje.

Menetrendszerűen beköszönt a náthás időszak, amikor megérkeznek a hideg reggelek, fagyos éjszakák. Enyhébb tünetek esetén nem muszáj rögtön a gyógyszertárba szaladnunk, hiszen a természet patikája rendelkezésünkre áll a kertben vagy az erdőben, a közeli rét szélén. Számos gyógyhatású növény létezik, amelyeket már a népi gyógyászat is évszázadok óta alkalmaz. A legtöbbjük illóolaj tartalmú, nyugtató, stresszoldó hatással is bír. Rengeteg növény elérhető a környékünkön is, érdemes begyűjteni őket!

Zsálya

Köhögés és rekedtség esetén kincset ér a zsálya! A keserű gyógynövény segít a nyálkahártyának a vírusok elleni harcban és eltávolításukban. Antibakteriális hatása miatt torokfájás és köhögés esetén is bevethető. Kezdődő torokgyulladásnál naponta többször érdemes zsályaoldattal gargalizálni.

immunerosites kertbol 02

Lándzsás útifű

A lándzsás útifű aukubint tartalmaz, amely természetes antibiotikumként jellemezhető. Köhögés, torokfájás, tüdő- és hörgőpanaszok esetén segíthet. A növény nyálkaanyagai csillapítják a torok és a hörgők irritációját. Emellett antibakteriális, gyulladáscsökkentő, fájdalomcsillapító hatással is bír.

immunerosites kertbol 03
Donald Hobern

Hársvirág

A hársvirág hatóanyagai csillapítják a köhögési ingert és fokozzák az izzadást. A megnövekedett testhőmérséklet segít a vírusok elleni harcban. Köptető hatása révén segít a nyálkahártya felszakadásában. A hársvirág teáját fogyasszuk olyan forrón, amilyen forrón csak tudjuk, így a leghatásosabb.

immunerosites kertbol 04
Andreas Rockstein

Bíbor kasvirág

Teája az immunrendszert erősíti. Megelőző jelleggel ihatjuk, felkészítve a szervezetet a hideg, betegeskedős időszakra. A kasvirág gyulladáscsökkentő hatással is bír.

immunerosites kertbol 05

Nyírfalevél

A nyírfalevéltea vízhajtó hatású, ezért a vese és húgyúti problémákkal küzdőknek előnyös fogyasztani. A teához legjobb tavasszal begyűjteni a fiatal leveleket, és megszárítva felhasználni őket.

immunerosites kertbol 06

Korábban írtunk róla:

Ha tetszett a cikk, kövesd a Hobbikertet a Facebookon is!

BEZÁR