Már nyár végén ültethetjük a tavaszi hagymásokat

Már nyár végén ültethetjük a tavaszi hagymásokat

Csoportban a legszebbek.

Korainak tűnhet még, de már augusztusban érdemes a jövő évre gondolni! A tavaszi virágpompát ilyenkor kell előkészíteni, augusztusban nagy a választék a kereskedésekben is, érdemes megragadni az alkalmat.

nyar vege tavaszi hagymasok 02

A következő tavasz hamarabb itt lesz, mint gondolnánk: a tulipán, a nárcisz, a krókusz, a jácint, a téltemető, a tavaszi tőzike, a csillagvirág, a fehérszemű hófény hagymája már most a földbe kerülhet. Ha nem szeretnénk őket most rögtön elültetni, akkor a legtöbb hagymát és gumót száraz, sötét, hűvös, jól szellőző helyen tarthatjuk és egészen novemberig még a földbe tehetjük. Amennyiben azonban készen állunk a munkára, akkor ültessünk, a hagyma lassan begyökeresedik és így tavasszal már erőteljesebben tud majd nőni. Néhány növény hagymája (pl. mocsári kockásliliom, kakasmandinkó vagy hóvirág) viszont csak vékony héjjal rendelkezik, ami kevés védelmet nyújt a kiszáradás ellen. Ezért ezeket a vásárlás után a lehető leghamarabb a földbe kell juttatni.

nyar vege tavaszi hagymasok 03

A hagymás virágok jó vízelvezetésű talajt igényelnek, a legtöbbjük szeret a napon állni. Inkább a félárnyékot, az árnyékot kedveli a csillagvirág, a hóvirág, a krókusz és a téltemető. Ezért akár fák árnyékába, a gyepbe is ültethetjük őket.

nyar vege tavaszi hagymasok 04

Alapszabály, hogy a hagymákat, gumókat kétszer olyan mélyre ültessük, amilyen nagy maga a hagyma vagy a gumó. A hagymáknál ügyeljünk arra is, hogy a csúcsuk felfelé álljon. Lehetőség szerint ültessük ezeket a növényeket csoportokba, így tavasszal igazán szép látványt nyújtanak majd.

Korábban írtunk róla:

Ha tetszett a cikk, kövesd a Hobbikertet a Facebookon is!

BEZÁR

Vélemény, hozzászólás?