Nem került ki a forgalomból a lótücsök elleni szer

Nem került ki a forgalomból a lótücsök elleni szer

Ásóbajnok.

A lótücsök gyakori kártevő a kiskertekben. A lótetűnek vagy vakondtücsöknek is nevezett állat csak ritkán jön a földfelszín fölé. Éjjel aktív, elülső, ásólábbá alakult lábpárjával ás, járatokat készít. A rovar 3-5 cm hosszú, barna, szárnyával repülni is képes. Ugyan elsősorban a talajban élő gilisztákat, rovarokat fogyasztja, de megrágja a növények gyökerét is, amivel sok kárt okoz a kertészeknek.

A lótücsökkel küzdő hobbikertészek jól ismerik az Arvalin granulátumokat. Bár elterjedt az a hír, hogy a szert visszavonták, valójában csak az engedélyokiratot módosították, ami nem érinti a felhasználókat.

A cink-foszfid hatóanyagú szürkésfehér színű granulátum jellegzetes szaggal rendelkezik. A kijuttatáshoz szükséges szermennyiség lótücsök járta helyeken 2-3 szem/járat, a járat nyílásába helyezve.

A vadon élő állatok védelme érdekében a talaj felszínére kiszórni tilos! A kezelt területre 14 napig állatokat engedni tilos! Lótücsök járta helyeken a feltalálható járatokba kell beszórni a csalétket, lehetőleg késő délután vagy alkonyatkor meleg, nyirkos talajra (eső vagy alapos öntözés után 2 nappal), majd azonnal be kell taposni a járat nyílását. A kezelés hatásosságát fokozza, ha azt 8-10 nap után megismételjük. Száraz, hideg talajban, túl hideg vizes öntözés után (a lótücsök aktivitásának hiánya esetén) alkalmazva a szer hatástalan.

 

Korábban írtunk róla:

Ha tetszett a cikk, kövesd a Hobbikertet a Facebookon is!

BEZÁR

Vélemény, hozzászólás?