Szeretettel épül és szépül a panel előtt a gerillakert

Szeretettel épül és szépül a panel előtt a gerillakert

Példaértékű megmozdulás.

Büki Barbara és párja sok munkával, lelkesedéssel és szeretettel szépíti, gondozza a házuk előtti területet, ahol folyamatosan bővülő kertet alakítanak ki. A panelház lakói sorra megcsodálják az addig elérteket, a kiültetett növényeket, mely további motivációt ad Barbaráék számára.

"A kertem ötlete 2020-ban jött. 2020 januárjáig virágkötőként dolgoztam és az eladhatatlan virágokat elhoztam. A szobanövényeket szétosztottam a telepen, ahol lakom. Bedugtam a rácson vagy ahol tudtam, letettem az ajtó elé. Nekem, személy szerint huszonhárom korallvirágom volt akkoriban. Sajnos voltak évelő virágok, amiket már nem tudtam hova tenni.

gerillakert panel elott 02

Volt két lakó a házunkban, akik próbálták szépíteni a házunk előtti részt évek óta, de valahogy nem volt szín. Kinéztem egy kis területet, ahova kiültethettem az elhozott virágokat. Miután felmondtam a munkahelyemen, egy kolléganőm adta egy darabig az utánpótlást. Viszont jó volt látni a lakók reakcióit a kis kertem láttán, így elkezdtem építgetni, bővíteni és egyre több virágot ültettem.

gerillakert panel elott 03

Tavaly nyáron a párom is kedvet kapott, és így, ketten bővítettük tovább. Jelenleg még a lakásban pihennek azok a virágok, amiket áprilisban ültetünk ki.

gerillakert panel elott 04

A sziklakert párom álma volt, amit március 15-én nem kis munkával el is készítettünk. Nagyon büszkék vagyunk rá.

gerillakert panel elott 05

gerillakert panel elott 06

Vettünk még magnólia fácskákat, és már azok is kint mutogatják magukat.

gerillakert panel elott 07

gerillakert panel elott 08

Pár napja megkeresett a közös képviselőnk és felajánlott egy nagyobb területet. Jelenleg annak a tervezésén és kigazolásán dolgozunk munka mellett. A terv nagyjából kész, már csak egy pici jó idő kéne, hogy folytathassuk a terület tisztítását."

Korábban írtunk róla:

Ha tetszett a cikk, kövesd a Hobbikertet a Facebookon is!

BEZÁR