10 növény, amiben kellemesen csalódtak a hobbikertészek (talán érdemes ültetni belőlük)

10 növény, amiben kellemesen csalódtak a hobbikertészek (talán érdemes ültetni belőlük)

Meglepetést okoztak olyan növények, amelyek iránt valamilyen ok miatt korábban nem volt meg a teljes bizalom.

Sok növényhez előítéletet kapcsolunk: a barackfa mindig levéltetves, a dália macerás, az orgona gyéren virágzik. Noha ezek egy része akár igaz is lehet, előfordulhat ez ellenkezője, azaz, hogy egy olyan növény érzi magát nagyon jól nálunk, amire nem is gondoltunk.

Megkérdeztük a hobbikertészeket, hogy melyik az a növény, ami váratlan virágpompával vagy terméssel ajándékozta meg őket.

Dália

Kiderült, hogy a dália sokak kedvence lett, nem számítottak rá, hogy ilyen szép színű, tarka virágokkal díszít majd. Van, akit a fehér-bordó csíkos ’Tartan’ dália úgy vett le a lábáról, hogy korábban nem is szerette azt a virágot.

kellemesen csalodtak 02

Rukkola

Akadt, akit a rukkola lepett meg azzal, hogy évek óta burjánzik – nem csak a pizza tetejére tehetjük, de salátában is finomak, karakteres ízűek a levelei!

Csodatölcsér

A csodatölcsér szépséges virága sokakat lenyűgöz: minden virág más színű, varázslatos a hatás.

Articsóka

Az articsóka virága nagyon látványos, talán sokan nem is gondolják, hogy ez a zöldség dísznövényként is megállja a helyét!

kellemesen csalodtak 03

Begónia

A begóniák nagy kedvencek, a gumós fajták áttelelnek, ontják a virágokat. Egyes fajtáknál a letört ágakat is könnyű vízben gyökereztetni.

Díszcserjék

A díszcserjékről sokszor véljük úgy, hogy majd nálunk nem maradnak meg, de aztán kiderül, hogy mégis: a murvafürt, az angyaltrombita, a tölcséresjázmin, a leander virágpompája is lehet meglepetés.

kellemesen csalodtak 04

Varjúháj

A varjúháj is nagy kedvenc, ha jól érzi magát, gazdagon hozza a virágait. A csüngő terézke vagy októberi varjúháj akkor nyílik, amikor már kevesebb színt találunk a kertben.

Napraforgó

Egyszerűen nevelhető, de igen látványos a napraforgó, különösen a teltvirágú díszváltozatok.

kellemesen csalodtak 05

Szecsuáni bors

A szecsuáni bors kis fa vagy cserje, nálunk még nem sokan ismerik ezt az aromás fűszernövényt.

Saját zöldség

A saját zöldség mindig öröm, még a tapasztalt hobbikertészek számára is: akad, aki az uborkának, más a lopótöknek örül vagy a váratlanul a komposztból kinőtt paradicsomnak.

A sor természetesen hosszan folytatható, érdemes bátran kísérletezni!

Korábban írtunk róla:

Ha tetszett a cikk, kövesd a Hobbikertet a Facebookon is!

BEZÁR