Tavaszi ízbomba: készítsünk házi medvehagymás gnocchit

Tavaszi ízbomba: készítsünk házi medvehagymás gnocchit

Fűszerkavalkád.

A tavaszi zöldek a tányérra kívánkoznak! Itt az ideje a frissességnek, a vitaminoknak, ásványi anyagoknak. Mutatunk egy receptet, amelyben az első fűszerek vagy vadon növő zöldségek is felhasználhatók. Ha van lehetőségünk medvehagymát szedni, akkor feltétlenül ízesítsük vele a nudlikat.

Hozzávalók (4 adaghoz):

  • 500 g lisztes burgonya
  • 90 g liszt
  • 100 g fűszer, vadzöldség (pl. medvehagyma, csalán, pitypang, lándzsás útifű, kányazsombor, zsálya, kakukkfű, stb.)
  • 1 csipet só
  • 1 csipet reszelt szerecsendió
  • 2 tojássárgája
  • 100 g vaj
  • 1 evőkanál mák

Elkészítés:

A krumplit héjastul főzzük puhára sós vízben, majd még forrón húzzuk le a héját és törjük össze krumplinyomóval. A lisztet a fűszerekkel, sóval és szerecsendióval keverjük össze, a tojássárgáját és a fűszeres lisztet még melegen vegyítsük a krumplipürével. A masszából formázzunk kb. 1,5 cm vastag hengereket, amiket vágjunk kis darabokra, ezeket a villa segítségével mintázzuk bordásra.

A gnocchit forrásban lévő vízben pár perc alatt főzzük ki, amikor feljönnek a nudlik a víz felszínére, vegyük ki őket és öblítsük le hideg vízzel. A vajat olvasszuk fel egy serpenyőben, amíg habos nem lesz, dobjuk bele a gnocchit és süssük így át. A végén mákkal megszórva tálaljuk.

medvehagymas gnocchi 02
Beck

Korábban írtunk róla:

Ha tetszett a cikk, kövesd a Hobbikertet a Facebookon is!

BEZÁR