Fűszerkavalkád.
A tavaszi zöldek a tányérra kívánkoznak! Itt az ideje a frissességnek, a vitaminoknak, ásványi anyagoknak. Mutatunk egy receptet, amelyben az első fűszerek vagy vadon növő zöldségek is felhasználhatók. Ha van lehetőségünk medvehagymát szedni, akkor feltétlenül ízesítsük vele a nudlikat.
Hozzávalók (4 adaghoz):
- 500 g lisztes burgonya
- 90 g liszt
- 100 g fűszer, vadzöldség (pl. medvehagyma, csalán, pitypang, lándzsás útifű, kányazsombor, zsálya, kakukkfű, stb.)
- 1 csipet só
- 1 csipet reszelt szerecsendió
- 2 tojássárgája
- 100 g vaj
- 1 evőkanál mák
Elkészítés:
A krumplit héjastul főzzük puhára sós vízben, majd még forrón húzzuk le a héját és törjük össze krumplinyomóval. A lisztet a fűszerekkel, sóval és szerecsendióval keverjük össze, a tojássárgáját és a fűszeres lisztet még melegen vegyítsük a krumplipürével. A masszából formázzunk kb. 1,5 cm vastag hengereket, amiket vágjunk kis darabokra, ezeket a villa segítségével mintázzuk bordásra.
A gnocchit forrásban lévő vízben pár perc alatt főzzük ki, amikor feljönnek a nudlik a víz felszínére, vegyük ki őket és öblítsük le hideg vízzel. A vajat olvasszuk fel egy serpenyőben, amíg habos nem lesz, dobjuk bele a gnocchit és süssük így át. A végén mákkal megszórva tálaljuk.