Tavaszi üdeséget hoz a lakásba a tömött korallvirág

Tavaszi üdeséget hoz a lakásba a tömött korallvirág

Színsor.

Piros, narancs, sárga, rózsaszín és lila színben is tündökölhet a bájos korallvirág. Nagyon jól érzi magát a szobában is ez a szukkulens: zöld, húsos levelei vizet tárolnak, ezért még a kevés öntözéssel is beéri. A pangó vizet azonban nem jól viseli. A legjobb, ha az öntözéssel addig várunk, amíg a földje egészen ki nem szárad.

Tegyük a cserepet világos helyre, de ne tűző napra. A virágzási ideje ideális körülmények között 6-8 hétig tart. Kis csillag alakú virágait gazdagon, tömött kis ’bokorban’ hozza. A fagyok elmúltával akár a teraszra, sziklakertbe is kiültethetjük.

Eredeti hazájában vadon nő, Madagaszkáron, Dél- és Délkelet-Afrikában, Ázsia egyes részein is megtaláljuk. Hosszú út után érkezett Párizsba, ahol a kis, színes virágú szépség sok rajongót szerzett. Itt fedezte fel egy német magkereskedő, Robert Blossfeld, aki 1932-ben Kalanchoe blossfeldiana (tömött korallvirág) néven szobanövényként mutatta be. A nemesítők pedig szorgalmasan dolgozni kezdtek, hogy minél több színben és formában állítsák elő az új kedvencet.

korallvirag tavaszi udeseg 02

Ma már nincs olyan virágbolt, kertészet, ahol ne találkoznánk vele. Friss, üde színeivel tavasszal is keresett növény, elsőként hoz színeket és frissességet a lakásba.

A legszebben akkor mutat, ha különböző színű példányokat kombinálunk. A sok kis cserép akár az ablakpárkányon, akár az asztalon vagy a polcon vidám foltot képez. Az egyes virágszárak vágott virágként is mutatósak, tartósak!

Korábban írtunk róla:

Ha tetszett a cikk, kövesd a Hobbikertet a Facebookon is!

BEZÁR

Vélemény, hozzászólás?