Védekezés a télen betörő, falánk nyulak és őzek ellen

Védekezés a télen betörő, falánk nyulak és őzek ellen

Hívatlan vendégek.

Azokat a kerteket, amelyek közel vannak az erdőkhöz, mezőkhöz, a települések szélén fekszenek, gyakran keresik fel vadak a havas telek közepén. A nyulak előszeretettel rágják a gyümölcsfák törzsét, míg az őzek inkább a rózsaféléket keresik.

Hagyjuk a metszésből származó ágakat, gallyakat egyszerűen a földön heverni, így a vadak azokat rágják és megkímélik a féltett növényeinket. A fiatal fácskákat megvédhetjük a törzs köré tett anyaggal, ráccsal, hálóval, náddal.

Korábban írtunk róla:

felco shop hu 02A legendás piros nyelű profi metszőollók a FELCO svájci gyárából származnak. A profi metszőollókat tervező cég más eszközöket, fűrészeket, kétkezes kerti ágvágó ollókat és drótvágókat is készít.

Közös tulajdonságuk az extrém hosszú élettartam és az emberi kézhez tervezett működés. Amellett, hogy a lehető legkevésbé sértik a növényeket, öröm is ilyen szerszámmal dolgozni.

Magyarországon a Hobbikert.hu munkatársai a Felco-Shop.hu boltban teszik elérhetővé a FELCO teljes kínálatát, a gyártó által támogatott árszinten, házhoz szállítással. Nézzen körül >>

A metszés gyümölcseiA metszést megtanulni kívánók figyelmébe ajánljuk Bálint gazda 10 kerti gyümölcsfa metszéséről szóló 100 perces videó-tanfolyamát.

Az egyes gyümölcsfákat külön-külön is bemutató tanfolyam célja, hogy a kertészkedők egy életre elsajátíthassák a metszés tudományát. Ezzel pedig szebb és több gyümölcsre tegyenek szert a jövőben.

Az online tanfolyamra (videó és írott útmutató) a WEBUNI oldalán lehet beiratkozni. Részletes információkért kattintson ide, nézze meg a bemutató oldalt >>

Ha tetszett a cikk, kövesd a Hobbikertet a Facebookon is!

BEZÁR

Vélemény, hozzászólás?