Védekezés a télen betörő, falánk nyulak és őzek ellen

Védekezés a télen betörő, falánk nyulak és őzek ellen

Hívatlan vendégek.

Azokat a kerteket, amelyek közel vannak az erdőkhöz, mezőkhöz, a települések szélén fekszenek, gyakran keresik fel vadak a havas telek közepén. A nyulak előszeretettel rágják a gyümölcsfák törzsét, míg az őzek inkább a rózsaféléket keresik.

Hagyjuk a metszésből származó ágakat, gallyakat egyszerűen a földön heverni, így a vadak azokat rágják és megkímélik a féltett növényeinket. A fiatal fácskákat megvédhetjük a törzs köré tett anyaggal, ráccsal, hálóval, náddal.

Korábban írtunk róla:

***

A Hobbikert Magazin szerkesztősége a metszés tanulásához Bálint gazda videós metszés-tanfolyamát ajánlja. A 10 házikerti gyümölcsfa metszését bemutató, összesen 100 perc oktató videót tartalmazó tanfolyamra a WEBUNI oldalán lehet beiratkozni.

A metszés eszközeinek beszerzéséhez (metszőolló, ágvágó, fűrész, kertészkés) az 1Kert.hu webshop termékeit ajánljuk. Ezt a Hobbikert.hu szerkesztősége hozta létre Felco Shop néven, a munkatársaink a kínálat minden darabját ismerik. Itt kaphatók a profi kertészek által használt tartós és jó minőségű szerszámok (FELCO, ARS, KUNDE, SILKY).

Ha tetszett a cikk, kövesd a Hobbikertet a Facebookon is!

BEZÁR