Virághagymák őszi ültetése: 5 videó számtalan hasznos tippel

Virághagymák őszi ültetése: 5 videó számtalan hasznos tippel

A tavasszal virágzó hagymásokra már most, a nyár elmúltával érdemes gondolni. Ragadjuk meg az alkalmat és készítsük elő a jövő évi virágpompát!

A következő tavasz hagymás virágai – többek közt a tulipán, a nárcisz, a jácint, a krókusz, a téltemető, a tavaszi tőzike, a csillagvirág – hagymája már most, az őszi iskolakezdéskor a földbe kerülhet.

Ehhez adnak praktikus tanácsokat a hobbikertészeknek az alábbi videók készítői.

1. Hagymások ültetése ősszel | Biokiskertem

Végigkísérhetjük az őszi beültetés menetét. Az első és legfontosabb kellék egy méretes, magas falú ültetőedény, hogy a bejárat előtt szépen mutasson benne az összeültetés. Elsőként császárkorona kerül a földbe:

 

2. Tavaszi hagymások ültetésének menete | Megyeri Szabolcs kertész

Szabolcs előadásában megismerkedhetünk a hazai klímán alkalmazható, ültethető és sikerrel nevelhető hagymás növényekkel. Fogadjuk meg, amit az ún. hideghatás fontosságáról elmond!

 

tavaszi hagymasok ultetese ot video 02

3. Virághagymák őszi ültetése kaspóba, "Lasagne módszer" | Bernikert

Egy rövid, de rendkívül ötletes videó: Berni kipróbálta a helytakarékos és praktikus "Lasagne módszert", és reméli, hogy tavasszal szépen mutatnak majd egymás után a hagymások. Legalulra iráni díszhagyma és nárcisz kerül, ezt követi a kétszínű tulipán, legfelül pedig sáfrány kap helyet. A kaspó tetejét pedig időszerű, hangulatos őszi dekoráció díszíti:

 

4. Elárasztom a kertem tavaszi hagymásokkal | KertTV – McMenemy Márkkal

Márk izgatottan veti bele magát a munkába: nem kevesebb mint 100 tavaszi hagymást ültet el! Vannak köztük gyönyörű tulipán hibridek, jácintok, iriszek, díszhagymák, nárciszok és fenséges liliomok (mocsári kockásliliom, császárkorona). Ahhoz, hogy ez a sok szépség tavasszal teljes pompában tudjon tündökölni, fontos, hogy szakszerűen legyenek elültetve:

 

tavaszi hagymasok ultetese ot video 03

5. Tavaszi hagymás virágok ültetése cserépbe | Édenkert TV

Akik nem kertben, hanem erkélyen vagy teraszon kertészkednek, azoknak sem kell lemondaniuk a tavaszi hagymás virágokról, amelyeket cserépbe is lehet ültetni. A videóban nárcisz és örmény gyöngyike kerül az ültetőedénybe. Íme, mire figyeljünk ültetéskor:

 

Korábban írtunk róla:

Ha tetszett a cikk, kövesd a Hobbikertet a Facebookon is!

BEZÁR