Este szedjük a levélzöldségeket, akkor táplálóbbak

Este szedjük a levélzöldségeket, akkor táplálóbbak

Kevesebb nitrát.

A fejes saláta, az endívia, a mezei saláta és a spenót a nitrátban gazdag zöldségek közé tartozik. Annak érdekében, hogy a nitráttartalmuk minél alacsonyabb legyen, ajánlott őket egy napos nap estéjén szüretelni.

levelzoldsegeket este szedjuk 02

A levélzöldek ugyanakkor – mint minden más zöldség – táplálóbbak is az esti betakarítás után, ugyanis a keményítőtartalom is 10%-kal magasabb, mint a reggel szedett leveleknél. Ezt a tényt már az I. világháborút követően is tudták, amikor minden tápanyagra szükség volt.

levelzoldsegeket este szedjuk 03

Korábban írtunk róla:

***

A Hobbikert Magazin szerkesztősége a metszés tanulásához Bálint gazda videós metszés-tanfolyamát ajánlja. A 10 házikerti gyümölcsfa metszését bemutató, összesen 100 perc oktató videót tartalmazó tanfolyamra a WEBUNI oldalán lehet beiratkozni.

A metszés eszközeinek beszerzéséhez (metszőolló, ágvágó, fűrész, kertészkés) az 1Kert.hu webshop termékeit ajánljuk. Ezt a Hobbikert.hu szerkesztősége hozta létre Felco Shop néven, a munkatársaink a kínálat minden darabját ismerik. Itt kaphatók a profi kertészek által használt tartós és jó minőségű szerszámok (FELCO, ARS, KUNDE, SILKY).

Ha tetszett a cikk, kövesd a Hobbikertet a Facebookon is!

BEZÁR