Este szedjük a levélzöldségeket, akkor táplálóbbak

Este szedjük a levélzöldségeket, akkor táplálóbbak

Kevesebb nitrát.

A fejes saláta, az endívia, a mezei saláta és a spenót a nitrátban gazdag zöldségek közé tartozik. Annak érdekében, hogy a nitráttartalmuk minél alacsonyabb legyen, ajánlott őket egy napos nap estéjén szüretelni.

levelzoldsegeket este szedjuk 02

A levélzöldek ugyanakkor – mint minden más zöldség – táplálóbbak is az esti betakarítás után, ugyanis a keményítőtartalom is 10%-kal magasabb, mint a reggel szedett leveleknél. Ezt a tényt már az I. világháborút követően is tudták, amikor minden tápanyagra szükség volt.

levelzoldsegeket este szedjuk 03

Korábban írtunk róla:

felco shop hu 02A legendás piros nyelű profi metszőollók a FELCO svájci gyárából származnak. A profi metszőollókat tervező cég más eszközöket, fűrészeket, kétkezes kerti ágvágó ollókat és drótvágókat is készít.

Közös tulajdonságuk az extrém hosszú élettartam és az emberi kézhez tervezett működés. Amellett, hogy a lehető legkevésbé sértik a növényeket, öröm is ilyen szerszámmal dolgozni.

Magyarországon a Hobbikert.hu munkatársai a Felco-Shop.hu boltban teszik elérhetővé a FELCO teljes kínálatát, a gyártó által támogatott árszinten, házhoz szállítással. Nézzen körül >>

A metszés gyümölcseiA metszést megtanulni kívánók figyelmébe ajánljuk Bálint gazda 10 kerti gyümölcsfa metszéséről szóló 100 perces videó-tanfolyamát.

A gyümölcsfákat külön-külön bemutató filmek alkalmasak arra, hogy a kertészkedők egy életre elsajátítsák a metszés tudományát.

A jól metszett gyümölcsfák pedig sokkal szebb és nagyobb mennyiségű gyümölcsöt teremnek majd számukra.

A tanfolyam DVD és a hozzá tartozó kiskönyv ide kattintva rendelhető házhoz.

Ha tetszett a cikk, kövesd a Hobbikertet a Facebookon is!

BEZÁR

Vélemény, hozzászólás?