Feltöltődés a szabadban: a kerti munka mint természetes örömforrás

Feltöltődés a szabadban: a kerti munka mint természetes örömforrás

Nagyobb szükségünk van rá, mint valaha.

Szerencsés az, akinek van egy kertje, vagy legalább egy telke, erkélye, ablakpárkánya. A növényekkel való törődés sokak szerint pihentetőbb, mint a jóga, felüdülés a testnek és a léleknek egyaránt. Sosem volt még ekkora szükségünk rá, mint most: kikapcsol, energiával tölt fel, segít a mindennapokban.

kerti munka boldogsag forrasa 02

A kert a házi fitnesz terepe, az ott végzett munka számos előnyös hatással bír az egészségünkre. A friss levegőn szaporább a pulzusunk, egészségesebb a szívünk, a munka során erősödnek az izmaink. Stabilizálódik a keringés, csökken a pszichikai feszültség, ami lényeges a jelenlegi bezárt, korlátozott helyzetünkben. Stresszkezelés szempontjából is jó választás a növényekkel való foglalatoskodás. A növények példát mutatnak nekünk kitartásból és túlélésből is.

kerti munka boldogsag forrasa 03

A pandémia idején különösen fontos, hogy visszataláljunk a természethez és energiát nyerjünk a zöldből, a növényekből, a környezetünkből. Fűszernövényekkel, sokasodó cserepekkel becsempészhetjük a zöldet a legkisebb lakásokba is.

kerti munka boldogsag forrasa 04

A kerti munka egyszerre kikapcsolódás, hasznos tevékenység és lehetőség a levegőzésre, töltekezésre. Ugyanakkor az összezártságban lényeges, hogy tekintettel legyünk a szomszédainkra, a környékünkön élőkre is. Nagyon fontos, hogy magas minőségű, megfelelő kerti szerszámokat használjunk, amelyeket könnyű kezelni. Manapság a kertes negyedekben egyre lényegesebb szempont az is, hogy ne zavarjuk egymást a szomszédokkal, ezért előnyt élveznek a szinte hangtalanul vagy kis zajjal működő gépek.

kerti munka boldogsag forrasa 07

Korábban írtunk róla:

Ha tetszett a cikk, kövesd a Hobbikertet a Facebookon is!

BEZÁR