Friss és ropogós.
A retek a szüret után nagyon gyorsan elveszti a szilárdságát. Néhány nappal meghosszabbíthatjuk a tárolhatóságot, ha a zöldséget megszabadítjuk a leveleitől. Ezt követően tegyük nedves konyharuhába vagy egy dobozba a retket. Helyezzük a hűtőbe, ott kb. egy hétig marad friss, ropogós.
Korábban írtunk róla:
- A nagymama köhögés elleni szirupja fekete retekből
- Friss kerttulajdonosok, figyelem: íme öt, könnyen termeszthető zöldségféle
- Hónapos retek: a tavasz első zöldsége
- Színes korongok a tányéron: ez a mantanghong retek
- Vessünk vajrépát!
***
A Hobbikert Magazin szerkesztősége a metszés tanulásához Bálint gazda videós metszés-tanfolyamát ajánlja. A 10 házikerti gyümölcsfa metszését bemutató, összesen 100 perc oktató videót tartalmazó tanfolyamra a WEBUNI oldalán lehet beiratkozni.
A metszés eszközeinek beszerzéséhez (metszőolló, ágvágó, fűrész, kertészkés) az 1Kert.hu webshop termékeit ajánljuk. Ezt a Hobbikert.hu szerkesztősége hozta létre Felco Shop néven, a munkatársaink a kínálat minden darabját ismerik. Itt kaphatók a profi kertészek által használt tartós és jó minőségű szerszámok (FELCO, ARS, KUNDE, SILKY).