Így ültesd ki a paprikát (ha elmúltak a fagyosszentek)!

Így ültesd ki a paprikát (ha elmúltak a fagyosszentek)!

Meleg és víz.

A paprika melegkedvelő, még a paradicsomnál is jobban igényli a magasabb hőmérsékletet. Éppen ezért a palánták kiültetésével is tovább kell várnunk, egészen a fagyosszentekig (Pongrác, Szervác és Bonifác május közepén érkeznek). Nagyon fontos, hogy az éjszakai hőmérséklet 10 °C-nál magasabb legyen.

paprika fagyosszentek 02

A kiültetéshez válasszunk egy napos ágyást, amelynek talaját előzőleg komposzttal dúsítottuk. A palántákat egymástól 40-50 cm-re ültessük. A fiatal növénykéket valamivel mélyebben ültessük, mint ahogyan a palántázóedényben voltak. Így tudjuk azok stabilitását növelni, mivel a paprika járulékos gyökereket fog képezni a szár alsó, földdel fedett részén.

paprika fagyosszentek 03

Különösen a szeles régiókban ajánlatos már ültetéskor a növény mellé egy támasztékot, pl. bambuszkarót szúrni, és ahhoz lazán rögzíteni. A palántákat ültethetjük egy lehetőség szerint jó nagy cserépbe, dézsába is, zöldségekhez ajánlatos földbe, és nevelhetjük őket a balkonon, teraszon. Ebben az esetben ajánlatos esőtől védett helyet keresni a számukra.

A rendszeres tápoldatozás és a napi öntözés nyáron, május közepe és augusztus vége között elengedhetetlen az egészséges fejlődéshez.

Korábban írtunk róla:

Ha tetszett a cikk, kövesd a Hobbikertet a Facebookon is!

BEZÁR

Vélemény, hozzászólás?