Gyümölcsös élvezet.
Az egész napos kerti munka után jól jön egy kis felfrissülés: kortyolgassunk saját készítésű barackos teát a nagy melegben! A behűtött ital nem csak finom, de tele van a gyümölcs értékes anyagaival is.
Hozzávalók
- 5 őszibarack (kb. 500 g) + 2 barack a tálaláshoz
- 4 filter fekete tea
- 4 evőkanál cukor (ízlés szerint)
- 1 evőkanál citromlé
Elkészítés
1. Mossuk meg az őszibarackot, szedjük ki a magját és vágjuk szeletekre. Egy lábasban a cukorral és 250 ml vízzel forraljuk fel, majd hagyjuk párolódni közepes lángon kb. 10 percig. Ezután szűrjük át egy konyharuhán és hagyjuk kihűlni a levet.
2. Közben forraljunk fel 500 ml vizet és készítsünk belőle (egy gyenge) fekete teát, ízesítsük citromlével. Hűtsük le a teát is.
3. Egy nagy kancsót (min. 1,5 literest) töltsünk meg jégkockával és az őszibarack gerezdekkel. A kihűtött teát és a hideg őszibarack szirupot öntsük fel 500 ml hideg vízzel. Ízlés szerint még 2 barackot felvághatunk és az italhoz tehetünk.