Készítsünk házilag bodzaszószt a nagyi receptje alapján

Készítsünk házilag bodzaszószt a nagyi receptje alapján

Fekete bogyók.

A sötétre színeződő bodzabogyó a késő nyár gyümölcse – készülhet belőle lekvár vagy szörp is. A bodzaszósz gyorsan és egyszerűen elkészíthető, császármorzsához, süteményekhez nagyon finom.

bodzaszoszt hazilag 02

Így készül a gyümölcsös szósz:

Hozzávalók

  • 1-2 alma
  • 300 g bodzabogyó
  • 60 g finomított kristálycukor
  • 1 csipet fahéj
  • egy kevéske rum (opcionális)
  • 1 teáskanál citromlé
  • ½ tasak vaníliás pudingpor

Elkészítés

1. Hámozzuk meg az almát, szedjük ki a magházat, majd vágjuk kis kockákra a gyümölcshúst. A bodzabogyókat leszedjük, a szármaradványokat és zöld bogyókat óvatosan eltávolítjuk.

2. Felforralunk 300 ml vizet a cukorral, a fahéjjal, az almákkal és a bodzabogyóval együtt, majd hagyjuk 10 percig főni.

3. A vaníliás pudingport 2 evőkanál hideg vízben keverjük simára. Öntsük a rumot és a citromlevet a bodzához, majd a pudingporral keverjük el ezt a bodzás elegyet. Kevergetve röviden főzzük még egyszer fel, hogy besűrűsödjön.

Alma helyett használhatunk szezonális gyümölcsöket is, például körtét, szedret, szilvát vagy őszibarackot. A szósz íze még gyümölcsösebbé válik, ha víz helyett gyümölcslevet adunk hozzá.

Korábban írtunk róla:

Ha tetszett a cikk, kövesd a Hobbikertet a Facebookon is!

BEZÁR