Novemberi teendők: mit vethetünk és ültethetünk még a kiskertben

Novemberi teendők: mit vethetünk és ültethetünk még a kiskertben

Értékes zöldségek.

A kertészeti szezon lassan a végéhez közeledik. Akad azonban még néhány növény, amit elültethetünk, elvethetünk novemberben is (ráadásul most különösen meleg, szokatlanul enyhe időnk van).

Ügyeljünk az ültetési távolságra, a vetés mélységére és a fajok egymás mellett termeszthetőségére is. Fontos, hogy a talajt kellően fellazítsuk a vetés/ültetés előtt, és a tápanyagokról se feledkezzünk meg.

Nézzük, milyen növények jöhetnek még szóba!

Kerti zsázsa: üvegházba vessük, 10 cm távolságra elhelyezkedő sorokban. A kultúra termesztési ideje 10 nap. Retekkel együtt lehet kevert kultúrában termeszteni.

Galambbegysaláta (madársaláta): üvegházban vessük, a vetés mélysége 1 cm. A tőtávolság 10 cm, a sorok között 15 cm legyen. A kultúra ideje 5-7 hét. Hagymával, póréval, káposztával együtt termeszthetjük.

Fokhagyma: szabadföldbe ültessük, 2-3 cm mélyre. A tőtáv 10-15 cm, a sorok távolsága 25-30 cm. A kultúra ideje 7-8 hónap. Uborka, paradicsom, sárgarépa lehet a társa.

november ultethetunk 02

Tátorján: cserépbe ültessük és a szabadban teleltessük ezt a káposztafélét. Először 2-3 év múlva lehet szüretelni, nem alkalmas vegyes kultúrás szüretelésre.

Rebarbara: ültetés a szabadföldbe, a növények 1 m x 1 m-re álljanak egymástól. Először a 3. évben szedhető.

Csicsóka: ültetés a szabadföldbe, az ültetési mélység 5-10 cm, a tőtávolság 50-60 cm legyen. A kultúra ideje 7 hónap.

november ultethetunk 03

A konténeres, cserepes bogyósokat, csonthéjasokat is most érdemes a szabadban elültetni.

Korábban írtunk róla:

Ha tetszett a cikk, kövesd a Hobbikertet a Facebookon is!

BEZÁR