Édes bogyók.
A Pachino paradicsom (Pomodoro di Pachino) oltalom alatt álló, védett földrajzi megjelöléssel rendelkező fajta. A Szicília déli részéről, Pachino környékéről származó zöldség ott igen elterjedt és ízletes kedvencnek számít. Kicsi, kerek bogyói fürtökben teremnek.
Más fajtáktól a rendkívül intenzív íze, ropogós húsa, fényes héja és jó eltarthatósága különbözteti meg. Amennyiben a kertünkbe ültetnénk, fontos, hogy a lehető legtöbb napsütést kapja, ezért napos, szélvédett helyre tegyük. Optimális számára például egy déli fal melletti terület.
A legfinomabb nyersen fogyasztva, így élvezhetjük igazán a karakteres, édes ízét. Tápanyagban gazdagok a paradicsomszemek, különösen magas a Pachino C-vitamin tartalma.
Bevezető kép: sunshinecity