Egyszerre több érzékszervünkre hat a virágos jégkocka

Egyszerre több érzékszervünkre hat a virágos jégkocka

Hűsítő szépség.

Bálint Lenke ehető virágokkal teszi – szó szerint – színesebbé ételeit, italait. Az alábbiakban virágos jégkockák készítéséhez meríthetünk tőle inspirációt.

"A jégkockakészítés ehető virágokból lényegében új alkotási kihívás számomra. Mindig is lenyűgözött az a szépség, színvilág, formavilág, amit a növények és legfőképp a virágok nyújtanak. Aztán jött a kérdés, hogy nem lehet-e őket elfogyasztani?

viragos jegkocka egyszerre tobb 02

Elkezdtem utánaolvasgatni és ledöbbentem, amikor láttam, hogy valójában nagyon sok körülöttünk lévő növény virága ehető. Az elején salátákba kevertem, aztán süteményekhez használtam dekorációként (pl. makaronokkal), de tortákat is szeretek díszíteni velük. Így jutottam el egy hirtelen ötlet alapján, hogy a nagy hőségben jégkockaként is nagyon jól felhasználhatók, egyszerre hatva több érzékszervünkre.

viragos jegkocka egyszerre tobb 03

A virágokat a saját kertünkből vagy környezeti szennyeződésektől mentes helyről igyekszem beszerezni. Így tudom, hogy nincsenek vegyszerezve és nincsenek forgalmas út mellett sem. Ezek a legfontosabb szempontok. Ez azért is fontos, mert készítéskor a virágokat nem kell megmosni, mert akkor a virágport is lemossuk, ami fontos alkotóeleme az íz miatt is.

viragos jegkocka egyszerre tobb 04

A felhasznált folyadék, valamint a virágok összeállítása egyéni ízlés alapján történik. Én ezúttal saját készítésű bodzaszörpöt használtam különböző kiegészítőkkel.
A variáció végtelen. Ugyanígy lehet zöldfűszereket is társítani virágokkal, pl. rozmaringgal, citromfűvel. Legközelebb különböző ízvilágú mentáimat (alma, ananász, narancs, citrom ízű) szeretném kombinálni ehető virágokkal. Nagyon jól fel lehet őket használni egy pohár limonádé, koktélok, bor, sör ízvilágának a gazdagítására, finomítására.
Már egy pohár vízzel is kellemes hűsítő ital készíthető a nyári hőségben. A lányom jóízűen elszopogatja magában is, akár egy hűsítő jeges cukorkát."

viragos jegkocka egyszerre tobb 05

viragos jegkocka egyszerre tobb 06

viragos jegkocka egyszerre tobb 07

viragos jegkocka egyszerre tobb 08

viragos jegkocka egyszerre tobb 09

viragos jegkocka egyszerre tobb 10

Korábban írtunk róla:

Ha tetszett a cikk, kövesd a Hobbikertet a Facebookon is!

BEZÁR