Növények, amelyek jobban bírják a forróságot

Növények, amelyek jobban bírják a forróságot

Pázsit helyett fűszerek.

Sajnos nem létezik olyan növény, amely ellenálló, rezisztens lenne a kánikulára, akadnak azonban olyanok, amelyek könnyebben átvészelik a kritikus időszakot. Az őszirózsafélék és a mediterrán fűszernövények, mint a kakukkfű, oregánó, levendula, valamint a vadrózsafélék is ide tartoznak. A mediterrán területekről származó növények általánosságban jó vízáteresztő, ásványi talajt igényelnek, a nedves földben rothadnak és az erős esők, csapadékos telek is károsíthatják őket.

jobban birjak a forrosagot 02
Cickafark

Az éghajlatváltozáshoz alkalmazkodva a változatosság, sokféleség kiemelten fontos szerepet kap, amellett, hogy érdemes olyan növényeket választani, amelyek jobban tolerálják a forróságot és a száraz heteket. A növények sokszínűsége a rovaroknak is jó hír. Minden növény kicsit máskor virágzik, így meghosszabbodik a virágzási szezon, táplálékforrást biztosítva a rovaroknak.

jobban birjak a forrosagot 03
Bíbor kasvirág

Ellentétben a természettel, ahol az idegen fajok nem terjednek úgy, a kertben nagyobb változatosságra van szükség. A holt faanyaggal, ágrakásokkal további életteret biztosítunk a kert élőlényeinek: a rovaroknak, sünöknek, apró emlősöknek.

jobban birjak a forrosagot 04
Kékszakáll

Úgy tűnik, hogy a pázsitot el kell felejtenünk: minél kevesebb van belőle, annál jobb. Inkább gondolkodjunk alacsony fűszerrétben: virágzó, burjánzó fűszerekkel, amelyeknek ráadásul a konyhában is hasznukat vehetjük. Ezeknek a növényeknek nincs szükségük trágyára és sok öntözésre sem.

jobban birjak a forrosagot 05
Kis meténg

Kaphatóak olyan magkeverékek is, amelyekből természetes virágos rétet nevelhetünk. Ha mégsem tudunk rögtön megválni a gyeptől, akkor a száraz nyarakon ne nyírjuk túl rövidre, a hosszabb fű ugyanis jobban árnyékol és megtartja a nedvességet. Ajánlott inkább 6-8 cm magasra hagyni a pázsitot.

jobban birjak a forrosagot 06
Kerti madárbirs

A félárnyékos, száraz területekre, jó vízelvezető képességű talajba a következő növények ajánlhatók:

Korábban írtunk róla:

Ha tetszett a cikk, kövesd a Hobbikertet a Facebookon is!

BEZÁR