Zárjuk üvegbe az ősz ízeit a kékszőlős-hagymás chutney-val

Zárjuk üvegbe az ősz ízeit a kékszőlős-hagymás chutney-val

Pikáns páros.

Megannyi ízzel és színnel robbant be az ősz: ebben az évszakban igazán gazdag a zöldség- és gyümölcsválaszték. Tele a kert, feltöltésre kerül a kamra is. A megszokott finomságok mellett érdemes újdonságokkal is kísérletezni.

Próbáljuk ki például ezt az édes-pikáns chutney-t, ami sajtok és vadhúsok méltó kísérője lehet.

Hozzávalók

  • 3 fej lilahagyma
  • 2 gerezd fokhagyma
  • 5 kakukkfű ágacska
  • 1 rozmaring ágacska
  • 80 ml vörösborecet
  • 50 g cukor
  • 500 g kékszőlő
  • só, bors

kekszolos hagymas chutney osz izei 02

Elkészítés

1. Hámozzuk meg a hagymát, vágjuk félbe, majd nagyobb darabokra. A fokhagymát pucoljuk meg és aprítsuk. Szedjük le a fűszerek levélkéit.

2. Tegyük a vörösborecetet a cukorral, hagymával, fokhagymával és a fűszerekkel egy serpenyőbe. Forraljuk fel majd fedjük le, végül közepes tűzön pároljuk kb. 10 percig.

3. A szőlőszemeket vágjuk félbe és magozzuk ki. Adjuk a hagymás keverékhez, forraljuk össze és 15 percig lassú tűzön pároljuk.

4. Ízesítsük a chutney-t sóval és borssal, és még forrón töltsük a tiszta üvegbe. Zárjuk le az üveget és 10 percre állítsuk a feje tetejére. Ezt követően fordítsuk vissza és hagyjuk kihűlni.

kekszolos hagymas chutney osz izei 03

Korábban írtunk róla:

Ha tetszett a cikk, kövesd a Hobbikertet a Facebookon is!

BEZÁR